Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home4/ercecili/public_html/szekelyfolditermek/hu-sic/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

BelépésKi van itt?

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Látogatók

free counters
IP

Médiapartnerek

Székelyföld Portál
Székelyföldi szálláskereső
Zenga Média

VÁSÁROLJON SZÉKELYFÖLDI TERMÉKET!

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Székelyföldi Barátaink, s nemcsak!

Mindnyájan tudjuk, hogy Székelyföldet a mindenkori román kormányok programszerűen és céltudatosan fejlesztették vissza infrastrukturálisan és gazdaságilag. Ráadásul a '70-es, '80-as években ide telepített ipar privatizálása után, mely segítségével sikerült a lakosság majdnem tiszta magyar nemzeti összetételét felhígítani, teljességében csődbe vezettetett. Ennek elérésére komoly kormánypénzeket fordítottak. Még az utolsó négy év sikeres RMDSZ-es kormányzása idején is, mikor soha nem látott mennyiségű pénz érkezett Székelyföldre, ha a más megyék által kapott kormánytámogatáshoz viszonyítjuk, aránytalanul kevés.

Ezért indította útjára egy civil kezdeményezés a SZÉKELYFÖLDI TERMÉK projektjét, melynek nincsen pártpolitikai színezete, s melyhez partnereket keres, hogy azt megvalósíthassa Székelyföld felemelése és felemelkedése érdekében.

De miről is van szó?

Semmilyen ördöngös dologról, pusztán a hagyományos székely termékek megőrzéséről, azok minőségének további jobbításáról, a termékskála bővítéséről, és egy olyan öntudatosodási folyamatról, hogy a székelyföldi vásárló a saját termékét vegye meg. No meg a nem székelyföldi vásárló is ne bánáti makarónit, bákói lisztet, vagy máramarosi tejterméket, hanem székelyföldi termékeket vásároljon, melyek minősége, az alapanyagok tisztasága szavatolt.

Hát ebben kellene összefognunk, ezt kellene reklámoznunk, hogy az férkőzzön be mindannyiunk tudatalattijába. Ebben kell egymásra találjon a politikus, a vállalkozó, a polgár, a pedagógus, a feltaláló, a termelő, a kereskedő... E szükségesség nyomán lett létrehozva az Egyesület, és reméljük, hogy partnerségek sorozatát indítjuk el, melybe szívesen látjuk a vállalkozói szövetségeket, a székely megyék önkormányzatait, s a helyi önkormányzatokat is. Így lesz szükségünk a médiára is, hogy mindezt népszerűsítse.

Természetesen ehhez márkanév kell, s annak különleges minőséget kell szavatolnia. Ehhez szakágazatonként olyan minőségi felügyelők kellenek, kiknek ellenőrzése és jóváhagyása után kerülhet csak fel a Székelyföldi Termék márkanév a csomagolásra. El kell érnünk azt, hogy ez a márkanév az anyaországban, az Európai unióban, s még a román térségekben is etalonná váljon. Hogy ne kerüljék, hanem keressék azt a polcokon.

Természetesen egy új projekt beindításához sok szakemberre van szükség. Gondolkozzunk együtt Székelyföld jövőjéről! Ezért is indítjuk útjára a még feltöltés alatt lévő honlapunkat az Ercomp kft. segítségével, hol várjuk a vitafórumba való bekapcsolódását minden olyan polgárnak, akinek véleménye, elképzelése, jobbító szándéka van tervünkkel kapcsolatban.

De amíg ama jel felkerülne a termékre, nézzük meg, hol gyártják azt, s máris VÁSÁROLJUNK CSAK SZÉKELYFÖLDI TERMÉKEKET!

Gazda Zoltán